Noticias

La cuina d'Els Tinars triomfa a Buenos Aires

CATenBA1

 

Marc Gascons, copropietari i xef d’Els Tinars, va ser un dels cuiners catalans convidats a l’esdeveniment CATenBA (Catalunya a Buenos Aires) que es va celebrar del 21 al 23 de setembre a la capital argentina amb l’objectiu de promocionar Catalunya i la seva oferta turística des de diverses vessants: la cuina, l’art, la literatura i la cultura gastronòmica. En Marc va compartir l’experiència amb altres xefs catalans com per exemple Josep Roca, copropietari i sommelier d’El Celler de Can Roca; Jimena Pérez Apellániz (restaurant La Riera de Sant Martí Vell) i Jordi Rollan (restaurant La Rectoria d’Espinavessa) i amb el mestre pastisser Jordi Sans (pastisseria Sans de La Bisbal).

L’experiència va ser tot un èxit. En l’apartat gastronòmic van destacar els diversos tallers conduits pels xefs catalans. En Marc, per exemple, va oferir un taller sobre “Tradició i innovació”, en companyia de la cuinera Jimena Pérez Apellániz, i una altre sobre “Mar i muntanya”, durant el qual va preparar una recepta de pollastre amb llagosta. “ Va ser un plaer oferir la cuina dels Tinars, a una gent tant apassionada, com els argentins”, assegura en Marc, que afegeix que pel que fa a la gastronomia local, li va sorprendre molt “no trobar producte fresc del mar, tenint en compte la quantitat de quilòmetres de costa de què disposen”.

CATenBA és un projecte de l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, coordinat per Llum García Elorrio i Jimena Pérez Apellàiz, del Restaurant La Riera de Sant Martí Vell. Compta amb la col·laboració del Ministerio de Cultura y Turismo de la Ciudad de Buenos Aires, i el patrocini d’Iberia, Línia Aèria Oficial de l’esdeveniment, Torres i Freixenet.

Ya eres cliente?
Accede a tu cuenta de usuario: